Vi är till för DIG!

Ja just du, som går på högstadiet eller gymnasiet. Vi vill hjälpa dig att hitta din dröm. Du duger som du är och du har världens möjligheter! 

DreamMap

Mina drömmar och vägar dit. 

Vad kan jag? Vad vill jag? Vad behövs?

LÄS MER HÄR

Lär Dig Mer

UTBILDNINGSINFO

Läs mer här vit

Ska du välja skola? Vill du börja studera? Här, på Skolverkets webbplats, får du hjälp. Här finns information om skolor och utbildning och du kan söka bland över 50 000 skolor, kurser och program i hela Sverige.

GYMNASIEGUIDEN

Läs mer här vit

Bli medlem och skapa ”Mitt gymnasieval” – favoritmarkera skolor eller utbildningar, påminnelse om Öppna hus, gör test och ställ frågor.

GYMNASIUM

Läs mer här vit

Gymnasium.se är till för dig som söker efter ett gymnasieprogram som passar just dig. Genom en användarvänlig söktjänst kan du söka bland alla Sveriges gymnasieskolor lätt och snabbt! 

ALLASTUDIER

Läs mer här vit

Allastudier.se är en del av Metros onlineverksamhet. Sajten lanserades i oktober 2010 och är den kompletta guiden till studier. 

YRKESGUIDEN

Läs mer här vit

Vad ska du bli när du blir stor? YRMiS vill inspirera och hjälpa dig att välja en utbildning som leder till ett arbete som du kommer att trivas med. 

ARBETSFÖRMEDLINGEN

Läs mer här vit

Arbetsförmedlingen har massor av information, test och filmer för dig som funderar på vad du vill jobba med nu och i framtiden.

EXTRAJOBB OCH SOMMARJOBB FÖR UNGA

Vill du hitta sommarjobb eller extrajobb? Det finns jobb även för dig som är under 18 år. Vi har tagit fram en checklista med tips på hur du kan gå till väga för att hitta, söka och få jobb.

Checklista

CV och Personligt brev

För att kunna söka  jobb behöver du ofta ett CV och ett personligt brev. Vi har tagit fram instruktioner och exempel du kan utgå ifrån när du skriver CV och personligt brev för första gången.

CV och personligt brev

FRAMTIDSVALET

Läs mer här vit

Framtidsvalet kommunicerar information mellan elever, föräldrar, Studie- och yrkesvägledare, skolor, företag, kommuner, myndigheter och organisationer gällande utbildningar och yrkesval. 

UNG LO

Läs mer här vit

Hos LO kan du läsa om dina rättigheter som ung anställd och få tips med jobbsökande så som hur man skriver CV och personligt brev.

AKTIVITETER OCH FÖRENINGAR

Vill du hitta något roligt att göra på fritiden? Det finns en mängd olika föreningar att engagera sig i vare sig du vill spela fotboll, jobba ideellt eller vara med i en bokklubb.

SverigeStockholmBotkyrkaGöteborgMalmöHelsingborgLinköping

Skolverket

På Skolverkets hemsida kan du hitta information om utbildning på olika nivåer. Dessutom har Skolverket en youtubekanal där kan du bland annat hitta filmer om gymnasievalet.

Skolverkets hemsidaSkolverkets youtubekanal

SparaSpara