27 feb My Dream Now Fostrar Sociala Idéer På Nätverksmässan SPIRA

Och detta som en naturlig del när det gäller att göra något konkret åt sociala utmaningar i samhället.

Därför medverkade My Dream Now den 26 februari på nätverksmässan Spira. Mässan genomfördes av Göteborgs Universitet och nådde ut till över 7 000 blivande samhällsvetare med stort engagemang för sin samtid. Under dagen hyllades idéer, möten genomfördes och samtal på temat socialt entreprenörskap pågick hela tiden.

 ”Vilket fantastiskt intresse vi mötte på Spiramässan! Och så många besökare. Kul att få bolla tankar med alla!”  Jennifer, My Dream Now (På bilden)

Jennifer spira

”Timmarna bara flög iväg under mässan. Vi har träffat så många engagerade studenter som vill göra skillnad i världen. En student sa att ”det finns så mycket hemskt och jag vill bara får slut på det, nu. Jag måste göra något”. Många tog med sig information för att läsa på lite mer om oss, flera skrev upp sitt intresse för att blir Klasscoach med en gång och några ville veta mer om möjlighet att praktisera eller bidra på annat sätt. Vi har mött så många idag som ser vikten av att inspirera elever till drömmar och jobb, och det har varit så roligt att får höra om andras engagemang. Tack, Spira, för denna möjlighet! ”  Hannah Saldert, My Dream Now

Besökare kunde delta i Spirasamtal och därigenom träffa representanter från näringslivet. Också vara med på workshops och lyssna på olika case och föreläsningar på temat socialt entreprenörskap.

Totalt var det ett 30-tal företag, myndigheter, kommuner och organisationer som ställde ut.

Sociala entreprenörer utvecklar bärkraftiga idéer, projekt och företag med mål att förbättra samhället. Blivande samhällsvetare är kunskapsuppdaterade, engagerar sig vid sidan av studierna och förstår den tekniska utvecklingens möjligheter. Tillsammans är vi utmärkta ambassadörer att upptäcka och utveckla sociala och hållbara lösningar av värde för samhället.

För My Dream Now innebär det att tillsammans med företag, kommuner, skolor och andra samhällsaktörer utveckla möjligheter för medarbetare, elever, studenter och andra medmänniskor att bidra till den förändring de vill se.

Kolla videon om mässan!

Är du intresserad av att veta mer om hur My Dream Now arbetar med skolor, elever och arbetsgivare. Eller vill du engagera dig. Du kanske undrar över någonting i största allmänhet.

Maila Jennifer