Partnerskap – ett business case

Engagerade medarbetare

Anställda engagerar sig och blir stolta över arbetsgivare som tar socialt ansvar. Stärker värderingar, företagskultur och varumärke.

Employer branding

Studenter på universitet och högskolor vill jobba på företag som tar aktivt samhällsansvar. Elever får kunskap om er bransch och ert företag.

Mångfald

Ökad förståelse internt för hur kompetens och kunder ser ut i Sverige idag. Mångfald bygger starka och kreativa organisationer.

Kompetensutveckling & Hälsa

Utbildning och praktik i coachande förhållningssätt, möta människor från olika delar av samhället. Anställda som gör skillnad mår bra!

Vad innebär partnerskap?

Partnerföretag kan erbjuda anställda flera möjligheter att engagera sig:

Klasscoach- besök en klass fyra gånger per år, två timmar per gång under skoltid. Ett team om 3-5 frivilliga från olika företag och med olika bakgrund och sysselsättning träffar samma klass varje gång.

Studiebesök – organisera ett studiebesök på ca 2 timmar på din arbetsplats för 12-14 elever

Prao – ta emot elever på din arbetsplats under en vecka

Filmer från partnerföretag om varför de valt att engagera sina medarbetare
 

MTR knyter samman Stockholm med tunnelbana och pendeltåg, dessutom skapar de inspirerande möten mellan sina medarbetare och elever. Elever på Grindtorpsskolan och medarbetare på MTR i Stockholm berättar här om  sina upplevelser av My Dream Now.

KPMG har varit partners till My Dream Now sedan 2015. De intervjuade Jonas Bygdeson i Almedalen 2017 om varför det är så viktigt att ge unga förebilder i arbetslivet – och för arbetsgivare att vidga perspektiven.

Elever på Bäckahagens skola berättar om sina upplevelser av My Dream Now. Amendos VD Susanne Bagger berättar om det stora engagemanget hos sina medarbetare och varför de valt att bli partners till My Dream Now.

Forsen har gjort en fin film på Fittjaskolan där deras VD Bengt Johansson berättar varför han och Forsen engagerar sig för ungdomar genom My Dream Now.

Våra partnerföretag berättar om samarbetet Pratbubbla rgb


” Det blev också närmast rusning till att delta i klasscoachprogrammet. Omkring 30 medarbetare anmälde sig, trots att många har arbeten som ofta kan innebära en stor tidspress. Volontärerna får först genomgå en utbildning på tre timmar för att lära sig programmet och rollen som coach. Sedan får de i grupper av fyra klasscoacher följa en åttondeklass, som de besöker fyra gånger per år.”
– Maria Bucher, Press och samhällsengagemang KPMG


Michael Hansen är en av Fujitsus medarbetare som engagerat sig som klasscoach.

”En central del av Fujitsus företagsfilosofi är Human Centric Innovation, innovation med människan i centrum, och det bygger på framtidstro. Vi vill hjälpa människor till en bättre tillvaro med hjälp av teknologi. Vi ser My Dream Now som en naturlig partner för att nå unga talanger med erfarenhet som vi både kan stödja i deras utveckling och lära oss mycket av. Och vi hoppas att vi en dag kommer att kunna välkomna många av dem som medarbetare på Fujitsu”
–  Björn Landerberg, marknads- och kommunikationschef Fujitsu Sverige 


Stockholm Exergi har många engagerade klasscoacher.

”Det här är en chans att göra skillnad på riktigt. Något jag faktiskt gör till skillnad från att sitta hemma och tänka på det jag borde göra. Det är spännande också att komma ut och påverka i verkligheten, säger Johan Hellberg som till vardags arbetar som account manager”


Fredrik Blid på Forsen bloggar om hur det är att vara klasscoach och mötet med eleverna.

”Jag behövde förstås inte fundera många sekunder innan jag tackade ja. Om jag kan göra så att framtiden blir lite ljusare – om så bara för en enda elev – så är det värt investeringen i tid och engagemang många gånger om.”

Hotelldag på Scandic – Nationell partner till My Dream Now

Hotelldagen är ett koncept som My Dream Now utvecklat i samarbete med nationell partner Scandic. Scandic Rubinen höll i den första hotelldagen som blev väldigt uppskattat av elever och medarbetare. Elever från Tynneredsskolan årskurs 9 fick testa på olika yrken inom hotellbranschen.

Exempel på arbetsgivare som tar emot studiebesök

Abbvie, ABC-gruppen, Arta Plast, Atlas Copco, Bilia/Volvo, Business Sweden, Chas Visual Management, Clarion Sign, Discovery Networks, DLA Piper, Essen International, EU-kommissionen, Fido, Greenpeace, Hammer Hanborg, ICA, IKEA, Karolinska Sjukhuset, King, Kista Science City, Klarna, KTH, Kungliga Operan, Lernia, LO, Mannheimer Swartling, Manpower, Monster, MTG, Naturskyddsföreningen, Nordea, Nordic Choice Hotels, OHB Sweden, Paradox Interactive, Pfizer, Plan Sverige, Ragn-Sells, Reach for Change, Reflection Music, Regeringskansliet, Samsung, Scandic Hotels, SJ, Sollentuna Energi, Sony Music, Spoon, Stockholms Universitet, Student Consulting, TCO, TNS Sifo, Upplands Motor, We Effect, WSP, ÅF

Intresserad av att engagera era medarbetare? 

Kontakta: Jonas.Bygdeson@mydreamnow.se