top of page

Intervjuserie: Sari Isberg, relationsförvaltare hos Stena Fastigheter och klasscoach.


I våra intervjuserier kan du följa klasscoacher som berättar om upp-levelsen av att vara klasscoach, betydelsen av förebilder och att få engagera sig via sin arbetsgivare men också vägen till olika yrkesroller. Lär känna våra klasscoacher och var en del resan!


Sari Isberg är ursprungligen från Finland men har bott i Sverige en stor del av sitt liv.

Hon studerade ekonomi men jobbar idag med relationsförvaltning på Stena Fastigheter. Sari är utbildad klasscoach hos My Dream Now och har varit klasscoach sedan 2017

i Göteborgsregionen.Klasscoach hos My Dream Now - Sari Isberg
Sari Isberg - Relationsförvaltare och klasscoach hos My Dream Now

Varför valde du att bli klasscoach hos My Dream Now?


När jag gick i skolan önskade jag att My Dream Now fanns som ett initiativ för att lyfta upp viktiga frågor! Det känns bra och viktigt att kunna ge tillbaka till barn och unga.Hur upplever du rollen av att vara klasscoach?


Jag blev faktiskt positivt överraskad. Känslan av att kunna bidra och att eleverna fick ut något av det, gav mig mycket tillbaka! Relationen byggdes upp. Vid första mötet var de lite avvaktande, för de träffar på många personer i skolans värld, men eftersom man höll i och kom tillbaka så byggdes ju relationen upp, och relationsbyggare, det är jag!


Min första klass gick på Tynneredsskolan. När jag kom till klassen märkte jag att eleverna hade lite framtidstro, vilket var tråkigt att se. Då kände jag verkligen att klasscoacherna behövs!


Det var härligt att känna den där ungdomliga känslan av att drömma så stort! Det är ju det klasscoachprogrammet handlar om, att visa att man ska drömma stort för att nå dit man vill och att allt är möjligt!


Hur upplevde du skillnaden mellan olika skolklasser?


Även om det fanns kontraster, så hittade man olika sätt att bygga på utifrån de verktygen man har som klasscoach för att vägleda och lära känna den enskilda eleven. Om eleven inte har en dröm så kan man diskutera fram ”men vad är roligt” och få eleven att förstå att det som är roligt kan man faktiskt jobba med i framtiden.Är det viktigt att vara flexibel som klasscoach?


Ja, verkligen! Jag minns att det var en tjej som spelade fotboll och hon kände att hon inte utvecklades längre. Då sa jag att hon kunde ta kontakt med ett damlag. Nästa gång vi träffades sken hon upp och berättade att hon kontaktat damlaget och de hade ett bra samtal! Min slutsats är att om man är flexibel och bollar med eleverna kan saker faktiskt hända och det är det viktiga!Hur fungerar samarbetet med My Dream Now i ditt arbete och hur upplever du möjligheten att få vara klasscoach genom din arbetsgivare?


Stena Fastigheter erbjuder alla medarbetare olika möjligheter att bidra och ge tillbaka till samhället och vår stad. Samarbetet med My Dream Now är en av dem, och vi har förmånen att få vara en klasscoach! Vi jobbar med My Dream Now genom vår relationsförvaltning, något som alla på Stena Fastigheter jobbar med, oavsett roll på företaget. Det är i vårt DNA.


Våra medarbetare uppskattar att vi arbetar med social hållbarhet och verkar i våra områden. Vi erbjuder våra medarbetare många olika sätt att engagera sig, som läxhjälp, gårdsfester och det mycket uppskattade My Dream Now.Vad tycker du är utmanade med att stötta och vägleda unga?


Tonårstiden är ju ingen enkel tid, säger jag som har tre barn som passerat tonårstiden.

Med klasscoachprogrammet kan vi vuxna lirka fram det som barnens föräldrar kanske inte kan, för att vi är en bit ifrån.Rekommenderar du andra att bli klasscoach och vad är det bästa med rollen

som klasscoach?


Ja! För man kan ge något till ungdomarna och samtidigt får man så mycket tillbaka själv! Jag pratar alltid gott om er för att det är ett fantastiskt program och det är roligt att vara klasscoach och få möjlighet att träffa ungdomar i vårt område!


My Dream Now samarbetar med olika skolor och företag för att skapa samverkan mellan skola och arbetsliv. Stort tack till Stena Fastigheter för ett långsiktigt samarbete - tillsammans inspirerar och stöttar vi unga i områden med stor potential!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Andra nyheter som kan intressera dig:

Intervjuserie: Rebecka Andreasson, kommunikationschef hos microsoft och klasscoach.

Digitalt studiebesök tillsammans med Microsoft och Tibble Gymnasium Campus Kista.

Comentários


bottom of page