top of page

Nu är den här! Vår verksamhetsrapport för läsåret 2021/2022Ladda ner verksamhetsrapporten här!
Vision

My Dream Now skapar inspirerande samverkan mellan skola och arbetsliv. Vår vision är att alla unga ska känna sitt värde i samhället och hitta egna vägar till jobb och drömmar.


I rapporten redogör vi för verksamhetsåret 2021/2022 och visar hur vår verksamhet har effekt och gör skillnad.

Utmaningar som motiverar oss

- Hög ungdomsarbetslöshet. År 2021 var det i snitt 58 000 personer i åldern 15-24 år som varken arbetade eller studerade. Ungdomsarbetslösheten är dubbelt så hög i den typ av områden vi prioriterar, som i övriga landet.

- Elever får sällan kunskap om och kontakt med arbetslivet via skolan. Det drabbar framförallt elever som bor i områden som Fittja, Rosengård och Bergsjön där många unga saknar vuxna förebilder med inspirerande jobb.

- När elever inte får förebilder och känner till möjligheterna i arbetslivet tappar de lätt motivation i skolan. De eleverna får även sämre förmåga att ta sig till jobb när de inte känner till betydelsen av t.ex kontakter, referenser och organiserade fritidsaktiviteter för att ta sig till jobb.

Vår metod: Ett team med fyra frivilliga klasscoacher från olika arbetsgivare träffar en

klass 2-4 gånger per år och genomför övningar med vår metodik under två timmar. Elever får besöka arbetsplatser på två timmars studiebesök och längre besök, så kallade branschdagar.

Vår förändringsteori är att vår metod har en positiv effekt i det korta perspektivet, då eleverna tack vare vårt program blir mer motiverade i skolan, får en bättre förståelse för arbetslivet och ökad förmåga att ta sig till jobb. Det är då sannolikt att det långsiktigt leder till minskad arbetslöshet för unga som deltagit i aktiviteter med My Dream Now.


“Jag har lärt mig att även om allt inte går som jag har tänkt mig så finns det fortfarande en fungerande väg.” - Elev


" My Dream Now gör ett bra jobb med ett bra syfte. Roligt att se företagare o andra engagera sig för våran framtids skull. ” - Elev

Ladda ner och läs hela verksamhetsrapporten här!Tack till alla våra engagerade elever, klasscoacher, partners och skolor!


Comments


bottom of page