top of page

En praktik med hjärtat i social hållbarhet

Nu har du chansen att inspirera ungdomar till jobb och drömmar genom att göra din praktik hos oss på My Dream Now! Kom och bli en del av ett team där mångfald, individers drivkrafter och social hållbarhet är i fokus. Sverige är fullt av smarta ungdomar som behöver inspiration för att våga drömma stort och själva forma sin framtid.

Om My Dream Now

Vår vision är att alla elever ska känna sitt värde i samhället och hitta egna vägar till jobb och

drömmar. På My Dream Now är vi övertygade om att förebilder är viktiga och kan bidra till att elever blir mer inspirerade och motiverade att göra bra ifrån sig i skolan. Därför skapar vi inspirerande samverkan mellan skola och arbetsliv. Vi fokuserar på områden med stor potential, där många elever saknar positiva förebilder inom arbetslivet.
Praktik inom elevaktivitetsteamet

Du blir en viktig resurs i vårt elevaktivitetsteam, där du får möta och inspirera många elever. Det innebär också administrativa arbetsuppgifter i form av planering, koordinering, bokning av studiebesök och att ta kontakt med nuvarande och potentiella företagspartners. Vi ser gärna att du är med och påverkar din praktik utifrån dina intressen, kunskaper och styrkor.


Som en del av din praktik kommer du att få driva ett eget fördjupningsprojekt från start till slut, självklart med stöd av din engagerade handledare. Du kan t ex välja att fördjupa dig i vår metodik, effektmätning, vårt mångfaldsarbete eller våra studentsamarbeten. Du kommer även lära dig hur man arbetar med projektledning och du kommer att få en god insikt i hur ett socialt företag kan påverka samhället och bidra till att stärka unga.

Vem vi söker

Vi ser att du troligtvis läser en utbildning inom något av dessa områden:

  • Samhällsvetenskap, mångfald, sociologi, psykologi, pedagogik, (social) hållbarhet, globala studier, studie-yrkesvägledning eller liknande

  • Projektledning och administration

För att trivas och utvecklas väl som praktikant hos oss tror vi att du:

  • Brinner för social hållbarhet

  • Vill engagera dig för ungdomar

  • Kan arbeta i team men också självständigt och ta eget ansvar

  • Är lösningsorienterad och tycker om att komma med egna idéer

  • Tar initiativ och trivs med att ha många olika arbetsuppgifter

  • Känner dig trygg med att lyfta luren och ringa samtal

  • Kan arbeta på flytande svenska

Din utbildningsbakgrund är inte avgörande utan vi är intresserade av dig, ditt intresse av social hållbarhet och hur du vill inspirera unga. Det är meriterande om du har egna erfarenheter av den typ av områden som My Dream Now fokuserar på.Villkor

Praktikperiod: Vårterminen 2024, 20 veckor på heltid (30 hp) men även 10 veckor är möjligt (15 hp).

Ersättning: Praktikplatsen är obetald och ska genomföras inom dina studier.

Arbetsplats: Du kommer få möjlighet att jobba från våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö samt hemifrån och med att besöka skolor och arbetsplatser.


För frågor om praktiken:

Jennifer Ericsson, Admin och Support på My Dream Now

jennifer.ericsson@mydreamnow.se


Ansökan

Ansökan sker genom att besvara denna enkät så utförligt som möjligt. Du blir sedan kontaktad om du är aktuell för intervju.Sista ansökningsdag: 31 oktober 2023. Intervjuer sker löpande och praktiken kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.


Vi ser fram emot att höra från dig!
bottom of page