top of page

Vi söker praktikanter hösten 2021!
Vill du ha en praktikplats där du blir en del av ett team där mångfald, individers drivkrafter och social hållbarhet är i fokus?

Inspirera ungdomar till jobb – praktik med hjärtat i social hållbarhet. Nu har du chansen att göra din praktik med My Dream Now och bli en del av ett team där mångfald, individers drivkrafter och social hållbarhet är i fokus. Sverige är fullt av smarta ungdomar som behöver inspiration för att våga drömma stort och själva forma sin framtid. Brist på förebilder inom arbetslivet gör det svårare för dessa unga att förstå sina möjligheter och sitt eget värde. Därför skapades My Dream Now! Deras vision är att alla elever ska känna sitt värde i samhället och hitta egna vägar till jobb och drömmar.


Om My Dream Now

På My Dream Now är vi övertygade om att förebilder är viktiga och kan bidra till att elever blir mer inspirerade och motiverade att göra bra ifrån sig i skolan. Därför utbildar vi frivilliga från arbetslivet till att bli ”klasscoacher” för att besöka skolklasser och berätta om sina jobb och erfarenheter. Förutom träffarna i klassrummet, får eleverna åka på studiebesök till olika arbetsplatser. Vi skapar även fler möjligheter för inspirerande samverkan mellan skola och arbetsliv, bland annat genom en app och en mötesplats. Vi fokuserar på områden med stor potential, där många elever saknar förebilder inom arbetslivet.


Vad blir mina uppgifter? Med stöd och handledning kommer du få vara en viktig resurs i vårt elevaktivitetsteam, där du får möta och inspirera många elever. Det innebär också administrativa arbetsuppgifter i form av planering, koordinering, boka in studiebesök och ta kontakt med nuvarande och potentiella företagspartners.


Som praktikant hos My Dream Now kommer du också få påverka innehållet i din praktik utifrån dina intressen och kunskaper. En del av praktiken blir därför ett eget fördjupningsprojekt som du får driva från start till slut, självklart med stöd av din engagerade handledare. Projektet kan till exempel handla om jämställdhet, pedagogik, kommunikation, mångfald eller partnerskap – hos My Dream Now får du möjlighet att prova dina idéer och möjliggöra dina drömmar!

Du har även möjlighet att fördjupa dig exempelvis inom vårt app-projekt. Du får möjligheten att aktivt jobba för att utveckla My Dream Now Appen som möjliggör kontakter i arbetslivet för fler unga. Under praktikens gång kommer du bland annat även lära dig hur man arbetar med projektledning och kommunikation. Du kommer att få en god insikt i hur ett socialt företag kan påverka samhället och bidrar till att stärka unga.


Vem vi söker Din utbildningsbakgrund är inte avgörande utan vi är mer intresserade av vem du är, hur du har utvecklat ditt intresse av social hållbarhet och hur du kan bidra till My Dream Nows team. För att trivas och lyckas väl i rollen tror vi att det är viktigt att du:

  • Vill engagera dig för ungdomar och brinner för social hållbarhet

  • Är lösningsorienterad och tycker om att komma med kreativa idéer

  • Tar initiativ och trivs med att ha många olika arbetsuppgifter

  • Känner dig trygg med att lyfta luren och ringa samtal

  • Det är meriterande om du har egna erfarenheter av den typen av områden och orter som My Dream Now fokuserar på

  • Arbetar på flytande svenska

Villkor

Praktikperiod: Hösten 2021, 20 veckor på heltid (30 hp) men även 10 veckor är möjligt.

Ersättning: Praktikplatsen är obetald och ska genomföras inom dina studier.

Arbetsplats: Stockholm, Impact Hub Stockholm, Jakobsbergsgatan 22, 111 44 Stockholm

Det går även bra att jobba hemifrån en viss del av tiden.

Handledare: Jennifer Ericsson, Regionansvarig Stockholm på My Dream Now

Hur söker du praktikplatsen? Skicka in CV och ett personligt brev till jennifer.ericsson@mydreamnow.se

Sista ansökningsdag: 5 september 2021.


Vi ser fram emot att höra från dig! Vill du ladda ner annonsen? Klicka nedan!Praktikannons_Sthlm HT 21
.pdf
Ladda ner PDF • 119KB


Comentarios


bottom of page