top of page

Finansvärlden välkomnade elever från Stockholm södra förorter till Nasdaq

Elever från områden med hög arbetslöshet saknar ofta förebilder i arbetslivet. Samtidigt behöver företag att fler unga med olika bakgrund söker sig till branschen. Därför bjöd My Dream Now in ett femtiotal elever från Kärrtorps gymnasium till Nasdaq den 20 mars 2024.


Det var många förväntansfulla elever från från årskurs 2 och 3 på ekonomiprogrammet som kom till börsens högkvarter i Värtahamnen i Stockholm denna förmiddag. Nasdaq och tre andra företag hade medarbetare på plats: Morningstar, Edvent och Standard Chartered Bank, vars CEO and Country Head, Global Banking, Nordics Sverre Hana var på plats. "Det är väldigt givande för oss att få vara med och inspirera elever. Vi är en internationell bank och behöver medarbetare med olika bakgrund", säger Sverre Hana


Sverre Hana med kollegor från Standard Chartered Bank

En framtidsdag med tema ekonomi

Dagen började med att några elever fick starta börshandeln genom att ringa i börsklockan. Eleverna delades sedan in i fyra grupper och besökte stationer, där de mötte några medarbetare från respektive företag, med olika yrken.De berättade om företaget, sina yrken, de egna jobben, hur man själva tagit sig från gymnasiet dit man är i dag. Företagen hade förberett olika aktiviteter som engagerade eleverna. Läs mer om våra Framtidsdagar.Elever träffar medarbetare med olika yrken


Candice Morris från Nasdaq


Gör vi skillnad?

I utvärderingen var det tydligt att eleverna uppskattade förmiddagen på Nasdaq! 29 av 35 elever som svarade på enkäten känner sig mer positiva till framtiden och jobb. De olika livsresorna gav eleverna nya perspektiv:


“Man får verkligen mycket motivation att våga ta steg fram och hur man kan utvecklas” 


“Jag har lärt mig att man inte måste jobba med det som man utbildade sig till”


“Olika stationerna hade olika livsstilsaspekter och olika startvägar som olika människor kan relatera till och även känna samma” Felix von Bahr intervjuas av P4 Stockholm

"Vi på Nasdaq vill få elever att känna sig välkomna till oss och till finansmarknaden som en intressant bransch med många olika jobb. Det är också viktigt för ungdomar att förstå privatekonomi och hur sparande i olika former kan hjälpa en att nå sina drömmar", säger Felix von Bahr, Head of Swedish Sales på Nasdaq. 


"Många elever har aldrig varit på ett kontor, man känner sig inte välkommen till arbetslivet. Det är många jobb och arbetsmiljöer man inte känner till. Då är det lätt att ge upp i skolan. Det här är ett tillfälle för företag att engagera sig och erbjuda anställda att möta elever för att inspirera", säger Jonas Bygdeson, grundare av My Dream Now.


Vi på My Dream Now vill tacka alla inblandade för en dag som erbjöd insiktsfulla möten och aktiviteter, vilket resulterade i ökad positivitet inför framtida jobbmöjligheter bland eleverna.


Comentários


bottom of page