top of page

Icakuriren: Vad ska du bli när du blir stor?

Organisationen My dream now vill få unga att drömma om framtiden


MENTORSKAP Hur ska man veta vad man vill bli när man blir stor? Vad kan man ens bli? En svår fråga, särskilt när du inte ser några möjligheter för dig eller människorna omkring dig. För några veckor sedan hälsade en skolklass på hos Icakuriren, och pratade om just de här sakerna. Allt som en del i ett samarbete för att hjälpa unga att hitta framtidstro och våga drömma lite större.

AV PERNILLA BJÖRNÖR HYDÉN FOTO JAKOB HYDÉN

Denna artikel är publicerad i Icakuriren

12 January 2024Det är studiebesök på Icakurirens redaktion, som ligger centralt mitt i Malmö. Tolv elever från Pauliskolans samhällsprogram med beteendevetenskaplig inriktning släntrar in och sätter sig i soffor och på stolar, redo att få svar på frågor om journalistyrket. Vad är en journalist? Vad gör man på en tidning? Och hur har vägen till arbetslivet sett ut för en chefredaktör, webbredaktör, formgivare eller kommunikatör?

Här på Egmont görs många tidningar förutom Icakuriren: Hemmets Journal, Hus och hem, Vagabond, Hälsa och Kalle Anka och Bamse för de yngre läsarna. Bland många andra. Och långt ifrån alla på redaktionen är skrivande journalister. Här finns formgivare, informatörer, webredaktörer och specialister på sociala medier. Men också de som arbetar med ekonomi, sitter i reception med mera.

Det hade inte dagens besökare koll på. Inte heller de tryckta tidningarna, visar det sig. Och på frågan om vad de konsumerar blir svaret TikTok snarare än en prenumeration på dags- eller veckotidning. Eleverna och journalisterna hamnar i diskussioner om medias framtid, om papperstidningar och om källor till vad man läser om och tittar på.
Läs artikeln i Icakuriren. (Prenumerera) Och dela gärna!


Opmerkingen


bottom of page