top of page

Förälder

Varför finns My Dream Now?
 

Vår vision är att alla unga ska känna sitt värde i samhället och hitta egna vägar till jobb och drömmar. 

Vi engagerar frivilliga från arbetslivet och högskola som inspirerar elever att se möjligheterna i arbetslivet. My Dream Now erbjuder ett konkret program för inspirerande samverkan skola-arbetsliv. Arbetsgivare som vill ta aktivt ansvar för social hållbarhet är betalande partners och erbjuder sina anställda att engagera sig. 

Vi prioriterar områden som Botkyrka, Järvaområdet, Biskopsgården och Rosengård, där många unga saknar förebilder i arbetslivet.

 

My Dream Nows mål är att alla unga ska känna sig mer motiverade i skolan, få kontakter ute i arbetslivet och hitta sin väg till drömjobbet.

 

Vi finns här för att stötta er föräldrar.
Men hur undrar ni kanske då? 

Behöver du hjälpa ditt barn att hitta rätt gymnasium?
Klicka här för 
att få en massa bra tips på skolor.

Skapa en dreammap tillsammans med din ungdom och
prata om drömmar! Se här.

Diskutera olika yrken - här finns ett flertal att utforska.

Vill du hjälpa din ungdom med att hitta en prao/praktikplats? Skriva ihop ett cv? Eller ta del av tips om hur man tar sig till jobb?

Här kan du hitta guider som kan hjälpa er på vägen.

Vikten av en fritidssysselsättning!
 

Att skaffa sig erfarenheter utanför skolan är viktigt.
En fritidssysselsättning ger erfarenheter, referenser och är
viktigt för att få första jobbet. Det stärker 
självkänslan, ger självförtroende och skapar en trygghet.


Behöver du hjälp med att få din ungdom att förstå värdet av organiserade aktiviteter, se här.

My Dream Now-appen
 

Idag finns det ingen digital plattform för ungdomar att skaffa kontakter ute i arbetslivet. Samtidigt finns det många vänliga själar som gärna skulle dela med sig av sina erfarenheter och berätta om sitt jobb för någon som är nyfiken. Därför har vi skapat My Dream Now-appen. 

 

Enskilda personer kan registrera sig och finnas tillgänglig för att svara på frågor eller träffa ungdomar. Alla personer som registrerar sig måste fylla i bank id, detta för att ingen ska kunna vara anonym.

 

I appen hittar man även företag som vill synas, annonsera lediga tjänster och lyfta fram sin verksamhet för alla ungdomar runtom i landet. Appen hittar ni på Google Play och App Store.

Som föräldrar kanske man undrar om vi gör skillnad för ungdomar?

Här kan du lyssna på ett par ungdomar som har vi har träffat under deras skolgång.

Fotografering och film

Det är viktigt för oss att visa vårt arbete ute i skolorna för att vi ser att vi gör skillnad och vi vill kunna bevisa detta för arbetsgivare som är intresserade av att arbeta med oss.

Våra nuvarande partners vill även dem kunna visa arbetet som de gör tillsammans med oss internt för andra kollegor och även externt för att de är stolta över att vara en del av My Dream Now. Ju fler partners vi har desto mer resurser får vi som vi kan använda för att hjälpa era barn.

Ibland har vi en fotograf som är med på klasscoachträffarna och inför en sån fotografering så skickar vi ut ett fototillstånd till er. Vi brukar be eleverna att ta med lappar hem till er. Det är viktigt för oss att ni skriver under tillstånden om ni känner att det är okej att erat barn fotograferas av oss.

 

Det är endast vi på My Dream Now och ibland våra partnerföretag som har tillgång till bilderna och de används i våra presentationer när vi möter företag samt på sociala medier såsom på Instagram och LinkedIn.

Om du har frågor om vårt arbete eller kanske gällande foto och film, vänligen tveka inte att höra av dig till oss.

Se våra kontaktuppgifter nedan.

bottom of page