top of page

Intervjuserie: Johan Andersson, Customer Success Account Manager hos Microsoft och klasscoach.

My Dream Now samarbetar med olika skolor och företag för att skapa samverkan mellan skola och arbetsliv. Tillsammans inspirerar och stöttar vi unga i områden med stor potential.


I en intervjuserie i fyra delar kan du följa våra klasscoacher som berättar om upplevelsen av att vara klasscoach, betydelsen av förebilder och att få engagera sig via sin arbetsgivare men också vägen till olika yrkesroller. Lär känna våra klasscoacher och var en del resan!


Johan Andersson har studerat ekonomi och arbetar idag hos Microsoft som Customer Success Account Manager. Han är utbildad klasscoach som hjälper ungdomar att utforska sina vägar till jobb och drömmar tillsammans med Microsofts samarbetspartner My Dream Now.

Vad jobbar du med?

Jag jobbar på Microsoft som Customer Success Account Manager. Jag jobbar med ett fåtal kunder som består av ganska stora företag. Jag är ansvarig för deras support från Microsoft och ser till att de får rätt stöd och hjälp från Microsoft i deras digitaliseringsresa. Jag har arbetat med detta i snart ett och ett halvt år.


Varför valde du att bli klasscoach?

När jag fick höra om My Dream Now lät det som en jättespännande möjlighet att få hjälpa ungdomar med att tänka nytt och förhoppningsvis inspirera att komma med idéer och tankar. Detta var min första anledning till att jag valde att bli en klasscoach, det vill säga att kunna hjälpa till att hitta nya vägar.


"Jag gillar också att det är mycket fokus på att en elev eller ungdom ska känna sig sedd, hörd, betydelsefull och få dem att förstå att det finns olika vägar att gå."

Sedan tror jag också att det är en bra möjlighet för mig själv att få inspiration och motivation för nya perspektiv. Att bli inspirerad och prata med ungdomarna också på något sätt får mig att reflektera över vad jag själv har gjort för val.


Jag ska definitivt rekommendera andra att engagera sig att bli klasscoach. Jag tycker att det är ett härligt sätt att inspirera andra och också själv bli inspirerad. Så jag ser det som ett vinn-vinn arrangemang. Jag ser även fram emot den dagen när man kan träffa eleverna fysiskt för det har varit en utmaning att få bra interaktion och en bra dialog digitalt.


Hur var din upplevelse av att komma ut till en klass och träffa elever?

Jag har varit med vid några tillfällen, en träff och två studiebesök och allt har varit digitalt, men det har gått bra ändå. Vi på Microsofts spelade in en film där vi berättade om vad vi drömde om med när vi var små, vad vi gjort innan vi kom till Microsoft och hur det är att jobba inom IT -branschen.


Det har varit väldigt positiva upplevelser kan jag säga. Det har varit energigivande på ett sätt att zooma ut för nya perspektiv. Jag tycker att det var kul att få till exempel diskutera gymnasieval och betydelsen av att gå på gymnasiet. Vi pratade även om vad jag har lärt mig och tagit med mig från gymnasiet.Hur påverkar det dig att ha möjligheten att vara klasscoach via din arbetsgivare?

Jag personligen är stolt över att Microsoft är med i det här initiativet som företagspartner. Det är också en väldigt viktig del i vår kultur och våra värderingar, speciellt kring styrning, diversifiering och inkludering som ligger i linje med vad vi gör att inspirerar andra att hitta till IT-branschen.


Vi som bolag och vår kultur ska gynnas av mångfald och att det är olika människor med olika bakgrund och intressen. Så jag är väldigt glad att min arbetsgivare har uppmuntrat mig till att engagera mig i ett sådant projekt. Det ger mig utrymme att växa som person, vilket i slutändan är positivt för Microsoft tänker jag.


Vem var din förebild när du var ung och vilket drömjobb hade du?

När jag var yngre drömde jag om att bli fotbollsproffs som så många andra. Min förebild var då Ronaldinho från Brasilien för jag tyckte att han var duktig. Han utstrålar mycket glädje och har en härlig aura. Han var min stora förebild!


Jag har många olika förebilder. Bill Gates är en individ som gör väldigt mycket gott i form av välgörenhet och bra initiativ utöver det han gjorde på Microsoft. Vår VD, Satya Nadella, är någon jag ser upp till väldigt mycket. Han är en sympatisk människa som pratar mycket om vikten av empati och nyfikenhet för att nå framgång.


Han brinner för att teknik ska vara tillgängligt för alla, och lyfter viktiga frågor såsom hur teknik påverkar hur vi interagerar som individer och människor. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Du som ungdom hittar Johan Andersson som en kontakt i appen My Dream Now. Är du intresserad av hans yrke eller vill höra mer om vägen dit? Ställ frågor och kontakta honom direkt i appen. Vill du som vuxen vara en trygg vuxen kontakt i arbetslivet för ungdomar? Skaffa en profil snabbt och enkelt med Bank-ID idag! Appen är gratis och finns tillgänglig hos App Store och Google Play.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Andra nyheter som kan intressera dig:

Intervjuserie: Rebecka Andreasson, kommunikationschef hos microsoft och klasscoach.

Digitalt studiebesök tillsammans med Microsoft och Tibble Gymnasium Campus Kista.

Comments


bottom of page