top of page

Intervjuserie: Rebecka Andreasson, kommunikatör hos Microsoft och klasscoach.

My Dream Now samarbetar med olika skolor och företag för att skapa samverkan mellan skola och arbetsliv. Tillsammans inspirerar och stöttar vi unga i områden med stor potential.


I en intervjuserie i fyra delar kan du följa våra klasscoacher som berättar om upplevelsen av att vara klasscoach, betydelsen av förebilder och att få engagera sig via sin arbetsgivare men också vägen till olika yrkesroller. Lär känna våra klasscoacher och var en del resan!Rebecka Andreasson har studerat kommunikation och arbetar idag som kommunikatör hos Microsoft. Hon är utbildad klasscoach som hjälper ungdomar att utforska sina vägar till jobb och drömmar tillsammans med Microsofts samarbetspartner My Dream Now.

Varför valde du att bli klasscoach hos My Dream Now?

Jag tyckte att det lät väldigt spännande att bli klasscoach. Jag jobbade lite med barn och ungdomar innan, så det var en väldigt fin möjlighet att få komma ut i en klass för att träffa ungdomar. Min förhoppning var ju att kunna hjälpa dem se vilka valmöjligheter som finns när man är klar med sin grundutbildning.

My Dream Now verkar vara en väldigt bra och strukturerad organisation. Som nya klasscoacher fick vi gå på en grundutbildning inför klassträffen, vilket var en bra start.

Hur var din upplevelse av att komma ut till en klass och träffa elever?

Det var en givande stund att få komma ut och träffa eleverna. Jag kom ut till klass en gång innan pandemin slog till. Vi pratade mycket om vilka drömmar som eleverna har och var de ser sig själva i framtiden. Under träffen fick de tänka kring vart de vill komma i livet och hur de ska ta sig dit.


Det var ett väldigt positivt möte med härliga ungdomar. Eleverna har verkligen olika drömmar, vilket var spännande att höra. Några vill bli politiker, medan andra tänker arbeta som Statsminister. Det fanns även vissa elever som inte har någon dröm än, men förhoppningsvis så hoppas jag att de kanske har börjat tänka på en dröm eller ett mål efter det mötet.

"När jag yngre och gick i skolan hade vi inga sådana här samarbeten så det var svårt för mig att veta vad jag ville bli. Jag tror verkligen att möjligheten att få träffa vuxna från olika yrkesgrupper och företag kan vara inspirerande för många ungdomar."

Jag jobbar med kommunikation men när jag sökte till min utbildning så visste jag inte riktigt vad det innebar. Så att få träffa en förebild tidigt i livet och någon man inspireras av kan ha väldigt stor betydelse för vad man väljer att utbilda sig till eller jobba med senare på framtiden.

Hur påverkar det dig att ha möjlighet att vara klasscoach via din arbetsgivare?

Jag tycker att det är positivt att Microsoft lyfter den här typen av samarbete, särskilt med My Dream Now. Som företag vill vi erbjuda nya möjligheter och erfarenheter för våra medarbetare till exempel genom att vara klasscoach. Det är ju självklart valfritt, men intresset har varit väldigt stort från våra medarbetare.

På Microsoft har vi tre arbetsdagar per år som vi kan lägga på ett projekt som vi brinner för utanför jobbet, då kan man till exempel lägga den tiden på My Dream Now.

Hur har ni pratat om det internt?

Vi har berättat om samarbetet i vår interna kommunikation. Tillsammans med våra medarbetare har vi berättat om My Dream Now på våra månadsmöten och i våra interna kanaler.

Vem var din förebild när du var ung och vilket drömjobb hade du?

Jag hade många olika drömjobb när jag var yngre. Jag ville bli arkitekt, författare och en massa andra yrken. Jag hade nog ingen förebild inom det yrket jag valde att arbeta inom, men just min passion för att skriva var det som ledde mig in på min yrkesbana. Idag har jag jättemånga bra förebilder, dels på Microsoft, men även i form av mentorer jag har haft. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Du som ungdom hittar Rebecka Andreasson som en kontakt i appen My Dream Now. Är du intresserad av hennes yrke eller vill höra mer om vägen dit? Ställ frågor och kontakta henne direkt i appen. Vill du som vuxen vara en trygg vuxen kontakt i arbetslivet för ungdomar? Skaffa en profil snabbt och enkelt med Bank-ID idag! Appen är gratis och finns tillgänglig hos App Store och Google Play.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Andra nyheter som kan intressera dig:

Intervjuserie: Björn Eriksen, Partner Development Manager hos microsoft och klasscoach.

Digitalt studiebesök tillsammans med Microsoft och Tibble Gymnasium Campus Kista.

Comentários


bottom of page