top of page

Pressmeddelande: Avalanche Studios Group ny partner till My Dream Now


Under våren inleds ett samarbete mellan datorspelutvecklaren Avalanche Studios Group och My Dream Now för att skapa inspirerande möten mellan eleveroch arbetslivet. Syftet är att bidra till inkludering och motverka utanförskap. My Dream Nows vision är att alla elever ska känna sitt värde i samhället och hitta egna vägar till jobb och drömmar. Frivilliga från olika arbetsgivare träffar elever i skolor och tar emot dem på besök. Elever från områden med hög arbetslöshet får positiva förebilder och kontakter i arbetslivet, ökad motivation i skolan och bättre förmåga att ta sig till jobb.


– Vi är väldigt glada över att Avalanche Studios Group ser värdet i att engagera sina medarbetare för att fler elever ska känna sig välkomna till arbetslivet, säger Jonas Bygdeson, vd och grundare av My Dream Now. Många elever kommer bli inspirerade och känna att även jag skulle kunna jobba i den kreativa datorspelsbranschen.


Avalanche Studios Group brinner för att erbjuda en inkluderande och hållbar tillvaro för sina över 500 medarbetare i Stockholm, New York, Malmö och Liverpool. Ambitionen är att över tid engagera medarbetare i alla fyra städer inom ramarna för samarbetet med My Dream Now. Först ut är Stockholm, där ett antal medarbetare kommer att gå en utbildning som förbereder dem för rollen som klasscoach. Att vara klasscoach innebär att inspirera elever till att förstå sina möjligheter i arbetslivet och vara en positiv förebild. Ett team på 3-5 personer, alla från olika företag, träffar en klass 2-4 gånger på ett läsår. Vd:n Pim Holfve är en dem som kommer att gå utbildningen och som ser fram emot att få komma ut och möta elever.


– Jag är superglad för möjligheten att hjälpa ungdomar tillsammans med My Dream Now, säger Pim Holfve. Vi har två framgångsrika decennier bakom oss, och vill förstås ge tillbaka. Min förhoppning är att våra (ofta krokiga) vägar till drömyrket ska inspirera, men också att vi kan växa som individer och företag genom dessa möten. Det känns dessutom helt rätt att göra något konkret, utöver att donera pengar.


Som en del av samarbetet med My Dream Now kommer Avalanche Studios Group även att ordna studiebesök där en halvklass får besöka kontoret i Stockholm, samtidigt som medarbetare från övriga kontor deltar digitalt.


Avalanche Studios Group är ett ledande spelföretag med en bred portfölj av titlar från divisionerna Avalanche Studios, Expansive Worlds och Systemic Reaction. Under snart två decennier har de banbrytande open world-spelen avlöst varandra: Just Cause-serien, theHunter: Call of the Wild, Generation Zero, Rage 2 och det nyligen utannonserade Contraband, för att nämna några.


Presskontakt:

Haddy Foon

haddy.foon@mydreamnow.se

Comments


bottom of page