top of page

Intervjuserie: Elisabeth Johansson, Bostadsuthyrare hos Stena Fastigheter och klasscoach.I våra intervjuserier kan du följa klasscoacher som berättar om upplevelsen av att vara klasscoach, betydelsen av förebilder och att få engagera sig via sin arbetsgivare men också vägen till olika yrkesroller. Lär känna våra klasscoacher och var en del resan!Elisabeth Johansson har arbetat hos Stena Fastigheter i olika positioner sedan 2008. Hon är utbildad klasscoach hos My Dream Now och har varit klasscoach i den grundskolan hon själv gick i.


Hur upplevde du din första klasscoachträff och att få besöka din grundskola?


Det kändes häftigt att få möjlighet att komma till min egen skola, som nästan såg likadan ut och träffa elever och möta deras förväntningar på oss vuxna. Jag var nervös och pirrig i magen men hade samtidigt stora förväntningar. Efter första övningen tillsammans med eleverna släppte nervositeten, övningen gick ut på att eleverna skulle gissa vilka påstående som stämde in på klasscoacherna. Mina tre saker var, busschafför, innebandymålvakt och föredetta elev på skolan. Ingen elev lyckades gissa rätt och när jag berättade att jag är en föredetta elev förändrades känslan och jag kände mig som en i klassen!


Frågorna började komma efter det och den klassiska frågan "Vad tjänar du?" var den första! Det var givande att få en frågestund med elever med olika kulturer och personlighetstyper och börja knyta band tillsammans.
Hur utvecklades klasscoachträffarna med eleverna efter första träffen?


Det var roligt när eleverna kände igen oss och var nyfikna inför kommande träffar. Vi lät eleverna bestämma vilken nivå som kändes bra och vi anpassade oss efter dem. Inför höstlovet gjorde vi en övning som gick ut på att aktivera sig och få in rörelse, under den övningen knöt vi ett annat typ av band och blev mer som kompisar, vilket var en jättefin känsla!
Hur påverkar det dig att få möjligheten att vara klasscoach genom din arbetsgivare?


Det är en förmån att ha möjlighet att få vara klasscoach under arbetstid. Det är få arbetsgivare som erbjuder den typen av förmån och jag uppskattar verkligen att Stena Fastigheter satsar på social hållbarhet. Jag känner mig stolt över att vara klasscoach och berättar ofta om min arbetsplats och engagemang som klasscoach till mina vänner och bekanta!


"Det är en häftig känsla att få vara delaktig i någon annans resa. Att få hjälpa en ungdom som behöver vägledning och inte vet vad den ska göra eller vilka vägar man kan ta."

Föräldrarna säger en sak, kompisarna säger en annan sak och kraven man har på sig själv. Det är inte lätt att vara ungdom idag och möta dem kraven som ställs för att få ett jobb, därför är det viktigt att vuxna finns där, vägleder och ger tillbaka!
My Dream Now samarbetar med olika skolor och företag för att skapa samverkan mellan skola och arbetsliv. Stort tack till Stena Fastigheter för ett långsiktigt samarbete - tillsammans inspirerar och stöttar vi unga i områden med stor potential!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Andra nyheter som kan intressera dig:


Två digitala studiebesök tillsammans med Entercard, Vattenfall och Thorildsplans gymnasium.

Comments


bottom of page