top of page

Webinar: Social hållbarhet - så stärker ni ert Employer Brand.

Webinar med MyDreamNow och Universum 1 december, 2020.Förra veckan sändes Universums och My Dream Nows webinar "Social hållbarhet - så stärker ni ert Employer Brand". Med oss i webinariet hade vi Kristina Hernnäs, Chef arbetsmiljö, miljö och social hållbarhet från Stockholm Exergi, Jonas Bygdeson, grundaren av My Dream Now samt Erika Brännström, HR chef på Amendo Group AB.

Allt fler av dagens talanger vill jobba på företag som gör skillnad i samhället. Medarbetare efterfrågar möjligheter att engagera sig. Social hållbarhet börjar komma upp på företagsledningens agenda, inte bara klimat och miljö.


Hur gör företag som har hittat former för att engagera medarbetare i social hållbarhet? Vad skapar det för värde för medarbetarna och företaget? Vilka utmaningar och lärdomar finns och vilken utveckling ser vi framåt?


I webinariet berättar Universum om hur studenter och yrkesverksamma ser på social hållbarhet och hur stor betydelse det har i valet av arbetsgivare. En av insikterna är att social hållbarhet är nästa ämne för företag att ha högt upp på listan och tyder på en mognad i arbetsmarknaden.Kristina Hernnäs berättar mer om hur deras hållbarhetsarbete ser ut och tankar om framtidens arbete inom social hållbarhet.

"Vi jobbar en hel del med att få in ungdomar in i jobb. Vi har bland annat: Uppvärmningsjobbare, Jobbspåret , Tekniksprånget, Omvänt mentorskapsprogram och ett samarbete med My Dream Now. Det är både bra för kompetensförsörjning och för att få in ungdomar in i jobb. Det bygger upp våra ungdomar och ger erfarenhet"

Erika Brännström delar med sig av sin syn på framtidens arbetsmarknad och vad ett jobb kan vara idag eller imorgon.

"Vi måste hjälpa varandra inför utmaningar och möjligheter som kommer i framtiden för samverkan skola arbetsliv."

Avslutningsvis i webinariet gav panelen sina tips om hur man förankrar social hållbarhet i sin organisation och skapar engagemang inom ämnet.

Tips för insatser inom social hållbarhet i organisationen:

  • Skapa engagemang i ledningen som prioriterar ämnet.

  • Kommunicera internt och nå ut i hela organisationen.

  • Utbildning, upplysning av ämnet och ge exempel på andra som gör insatser.

  • Involvera hela organisationen tidigt.

  • Uppmuntra engagemang bland medarbetare.

  • Diskutera hållbarhet inom organisationen.

  • Medarbetare får själva ge konkreta exempel och förslag på insatser.

  • Involvera, engagera och ta ansvar inom organisationen.

  • Dela medarbetares resa och berättelser av genomförda insatser. Stort tack till alla medverkande och lyssnare!


Är du intresserad av att veta mer om hur My Dream Now kan hjälpa er att göra insatser inom social hållbarhet? Maila till jonas.bygdeson@mydreamnow.se


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Andra nyheter som kan intressera dig:

Partnercase Varför har Stockholm Exergi valt att partnerskap med My Dream Now?

Verksamhetsrapport för läsår 2019/2020I rapporten redogör vi för verksamhetsåret och visar hur vår verksamhet har effekt och gör skillnad för unga. Läs rapporten här

Commentaires


bottom of page